Hvordan gå fra dårlig til sunn livsstil

Det er alt for mange unge som slipper unna med å leve et usunt liv, med unnskyldninger om at de er unge og friske. Det vil gjøre større skade enn de forstår selv. Vi som voksne bør være mer bevisste dette, spesielt når vi vet hva det fører til. Dårlig vaner med lite aktivitet og usunne matvaner, fører til alt for ofte en dårlig helse og et forkortet liv. Som far mener jeg å tillate dette er like ille som å omskjære sine barn. Det handler om tradisjoner og det handler om latskap. Men det er mye motstand mot et sunt liv. For det første innebærer det at man skal være aktiv. Man kan ikke sitte foran datamaskinen eller tv hele dagen. Spesielt etter en lang skoledag, som i for stor grad innebærer stillesitting i et klasserom. For det andre må man ha fokus på matvaner.

 Matvaner som er helseskadelig

Det er klart man skal unne seg noe godt, kanskje hver dag, men det må ikke ta overhånd. Her har vi voksne et enormt ansvar. Vi kan ikke sitte å se på at ungene være forfaller på denne måten. Vi må presse på med sunne matvaner. Problemet kan være at unger har en annen gane enn oss voksne. Vi har et mer utvannet smaksregister, og derfor liker vi andre smaker. Et barn som for første gang spiser fisk vil som oftest ikke like dette. Så derfor er det viktig å bruke gode råvarer, blandet med gode ingredienser og godt tilbehør. Gjennom gode holdninger og vaner vil vi fostre fram en generasjon med fokus på sunn livsstil

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *