Dårlig livsstil dreper flest

Man skulle tro at det var sult og nød som tok livet av flest mennesker, men det er faktisk sykdommer relatert til dårlig livsstil som er verstingen. Og en av fire dør før de fyller 60 år, viser tall fra en rapport. Det er mange som røyker, og i verdens mest befolkede land, Kina, røyker 8 av 10 menn. Overvekt er også en fare. Med overvekt kommer diabetes og hjerte og karsykdommer. Man skulle ikke tro det, men India er et land som sliter med mange overvektige. Det kan se ut til at det er for dyrt å spise sunt. Mens frukt og grønt er moms pålagt så det holder, er sukker og andre helsefarlige substanser billige og lett å få tak i.

 

Kjøtt er en fare for livsstilen

 

Samtidig bør man gå mer over fra kjøtt til fisk eller vegetarrik mat. For mye kjøtt i kosten fører til en rekke livsstilssykdommer, blant annet tykktarmskreft. Den billige usunne maten, er kanskje det største faktoren til at så mange slike med sykdommer skapt av dårlige vaner og livsstil. Men som mange ikke tenker på, så har man selv ansvar for egen kropp og helse, og det er ingen unnskyldning å ikke spise sunt. Et voksende problem er at den sunne maten er for mange, for dyr. Det medfører at man tyr til billigere alternativer. Når de store hurtigmatkjedene blomstrer opp, bensinstasjonene fortsetter å pøse ut usunn mat og folk flest lever travle, hektiske liv, tyr mange til for enkle og dårlige løsninger for seg og sine.

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *