Kroatia som reisemål

Kroatia har vokst fram som et reisemål mange nordmenn tar i løpet av et år. Og Dubrovnik er en av de mest populære byene. Ikke bare fordi det går direkte fly fra mange steder i Norge, men også på grunn av den skjønnheten som møter en når man kommer dit. Utsikten, duftene og kontrastene er noe man vil nyte så snart man setter beina på kroatisk jord. Med verneverdige bygg er den gamle byen et romantisk reisemål for to turtelduer som vil bort fra hverdagens kjas og mas. Samtidig finner man en strandsone som strekker seg kilometer etter kilometer, og i sjøen finnes idylliske øyer og forlokkende sideliggende strender. Det hviler en stoisk ro her, og man kan nyte hyggelige kafeer og restauranter langs gatene.

Kort reise fra flyplassen

Et par mil utenfor Dubrovnik ligger flyplassen og er dermed i direkte tilknytning til de herlige opplevelsene. Prisene er utrolige, og en middag vil koste deg under 100 norske kroner. Utflukter er det mange av, både i Kroatia og de mange nabolandene. Men er du først i Kroatia, så opplev det landet har å by på. Vinturer med gamle bygg tilbake til 1200 tallet og besøk også Marco Polos fødested. Området er fullt av rik historie og Europas vakreste skjærgård. Her er det mange steder å slappe av med soling og bading mens man iakttar det vakre landskapet. Stradon med sine marmorblanke gulv og Sponzapalasset er severdigheter man ikke kan unngå å få med seg på en tur til Kroatias kulturhovedstad Dubrovnik. Du kan få et Smålån for din ferie til Kroatia.

Ting å gjøre i Dubrovnik:

Krka National Park

Krka National Park er et beskyttet, vakkert område i Dalmatia i Kroatia. Det er omgitt av vakre dyr og natur. Det ligger langs elven Krka og er en av de mest besøkte naturparker. Å komme seg rundt er det lett fordi du blir tilbudt båtturer langs du kan beundre fossefall, det turkise vannet og naturlige klare bassenger gir deg også muligheten til å svømme.

Plitvice National Park

En annen svært populær nasjonalpark i Kroatia er Plitvice National Park. Den er en av de eldste i Sørøst-Europa, i Kroatia er det den største. Den ligger på grensen mellom Bosnia og Hercegovina, i fjellene. Du vil bli sjarmert av det blå-grønne vannet omgitt av fjell og skoger. Atmosfæren vil koble deg fra din daglige rutine og være som en meditasjon for deg.

Korkula

Korkula er byen som kombinerer historie med skjønnhet. Det er Marco Polos fødested og ligger på Adriaterhavskysten. Du har en rekke muligheter som turist hvis du besøker Korkula, som er omgitt av venetianske renessansearkitektur, fargerike utsikt, strender og sjarmerende natur.

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *